KENNEL

Dobermann & Beagle.

Kennel

Vi har et mindre DKK godkendt stueopdræt af dobermann og beagle og har en sjælden gang imellem et kuld hvalpe. Da alle vores hunde er en del af vores familie, hvor vi bruger meget til på træning af hundene og vi deltager i udstillinger i ind og udland hvor vores hunde altid klarer sig flot. 

Det vigtigste fokus i vores opdræt er at opdrætte gode stabile familiehunde som kan begå sig i alle slags familier samt begå sig i forskellige træningsformer.

Vi går meget op i sundhed og prioritere derfor en så lav indavlsprocent som muligt samt vi vælger avlsdyr ud fra høje krav til især for dobermann at modparten også som vores egne hunde er hjerescannet fri for DCM, fri for hoftesygdom, von Willebrand og ande relevante sygdomme. Ligeledes er vores beagler testet for genetisk arvelige sygdomme og hanhunde valgt med omhu. 

En beagle er en middelstørrelse livsglad hund med en stærk psyke og egne meninger. Men utrolig kærlig og samtidig også meget trænbar. De elsker når der er gang i den og elsker især træning som spor og nosework som de er fantastiske til. En beagle er meget madglad og med et udpræget jagtinstinkt som gerne udfordre ejers evner til at indhegne grunden.


Alle vores hunde bor i huset sammen med os og ligeledes vokser alle vores hvalpe op som en del af familien hvor de er vant til at begå sig sammen med de voksne hunde samt kattene. De vil alle være velsocialiserede når de flytter hjemmefra.

En dobermann er en fantastisk kærlig og hengiven familiehund som passer på dens familie. På grund af dens alsidighed kan den bruges til et væld af forskellige træningsformer alt fra IPO, agility og spor til nosework og dogdancing, en dobermann er altid klar på træning så læne det indebære at den er sammen med sin fører.

Desværre er racen i dag højt disponeret for hjertesygdommen DCM blandt andet pga tidligere tiders høje indavlsprocent blandt nært beslægtede hunde. Derfor er det yderst vigtigt at vælge en dobermann som er hjertescannet og hvor avlspartnere er valgt med omhu for at få indavlsprocenten ned og få spredt linjerne ud. Der er idag heldigvis rigtig meget fokus på dette ved flere og flere opdrættere.